Skip to main content
Лого на Европейската комисия
Agriculture and rural development

Макарони със ЗГУ Loukoumi Geroskipou

ЗГУ Loukoumi Geroskipou се поставя между две половини на макарон, за да се получи деликатно и приятно лакомство.

Подготовка

Съставки

  • 28 парчета ЗГУ Loukoumi Geroskipou

  • 25 г смлени бадеми

  • 175 г пудра захар

  • щипка червен оцветител за храни

  • 90 г белтък

  • 75 г кристална захар

Указания

1. За приготвяне на макароните е идеален кухненски робот. Сложете смлените бадеми, пудра захар и оцветителя за храни в робота и разбъркайте добре.

2. Разбийте белтъците с кристалната захар в миксер със средна висока скорост до получаване на твърда смес. Добавете бадемовата смес към белтъците, докато се смесят напълно. Сместа трябва да има консистенция на лава.

3. Напълнете торбичка със сместа и изстискайте кръгове с диаметър 3 см върху силиконова подложка на тава за печене.

4. Ударете леко тавата два пъти върху плоска повърхност, за да премахнете въздушните мехурчета от тестото и оставете настрани за 30 минути. Печете 19 минути в предварително загрята до 140 °C фурна.

5. Изрежете кръгове с диаметър 4 см от локума и ги притиснете между двете половини на макарона. Тази рецепта е за приблизително 28 макарона.

6. Насладете си, това са макароните със ЗГУ Loukoumi Geroskipou!

Причините да обичате ЗГУ Loukoumi Geroskipou

Произведено на югозападния бряг на Кипър ЗГУ Loukoumi Geroskipou е желатиново изделие със сладък вкус. Продуктът с различни вкусове се предлага нарязан на правоъгълни парчета и обвит с пудра захар или кокосови стърготини.

При допир консистенцията му е твърда, но меката сладост на ЗГУ Loukoumi Geroskipou се разкрива, когато бъде поставен на езика.

Въпреки че локумът е разпространен в целия свят, посетители от близо и далеч все още посещават града, за да опитат малките скъпоценности на Героскипу.

Макарони със ЗГУ Loukoumi Geroskipou