Skip to main content
Logotip Europske komisije
Agriculture and rural development

Makaroni s rahat lokumom „Loukoumi Geroskipou” ZOZP

U ovom receptu kombinirani su rahat lokum „Loukoumi Geroskipou” ZOZP i makaroni kako bi se dobila poslastica veličine zalogaja savršena za svaku priliku.

Priprema

Sastojci

  • 28 komada rahat lokuma „Loukoumi Geroskipou” ZOZP

  • 25 g mljevenih badema

  • 175 g šećera u prahu

  • prstohvat crvene prehrambene boje u prahu

  • 90 g bjelanjaka

  • 75 g kristal šećera

Upute

1. Za pripremu makarona idealno je upotrijebiti kuhinjski aparat za obradu hrane. Mljevene bademe, šećer u prahu i prehrambenu boju staviti u posudu kuhinjskog aparata za obradu hrane i dobro izmiješati.

2. Bjelanjke i kristal šećer tući (s pomoću miksera, srednjom brzinom) dok se ne dobije čvrst snijeg. U snijeg lagano umiješati mješavinu badema tako da se sve lijepo izjednači. Smjesa bi trebala imati konzistenciju lave.

3. Smjesu staviti u dresir vrećicu ili špricu; u pleh za pečenje staviti silikonsku podlogu pa na nju istisnuti krugove promjera 3 cm.

4. Plehom dvaput udariti o ravnu površinu da bi mjehurići zraka izašli iz smjese, a potom pustiti da odstoji 30 minuta. Peći 19 minuta u predgrijanoj pećnici na temperaturi od 140 °C.

5. Iz rahat lokuma izrezati krugove promjera 4 cm pa svaki staviti između dvije polovine makarona. Recept daje otprilike 28 makarona.

.

6. Uživajte u makaronima s rahat lokumom „Loukoumi Geroskipou” ZOZP!

Zašto ljudi vole rahat lokum „Loukoumi Geroskipou” ZOZP

Proizveden na jugozapadnoj obali Cipra, rahat lokum „Loukoumi Geroskipou” ZOZP želatinozna je slastica vrlo slatkog okusa. Dostupan je u raznim okusima. Proizvod se reže na pravokutne komade veličine zalogaja i posipa šećerom u prahu ili kokosovim pahuljicama.

Lokum „Loukoumi Geroskipou” ZOZP na dodir je čvrst i svoju mekoću odaje tek kada se stavi na jezik.

Iako se prodaje u cijelom svijetu, posjetitelji iz bliza i iz daleka još uvijek hrle u grad Geroskipou da bi probali te male dragulje.

Makaroni s rahat lokumom „Loukoumi Geroskipou” ZOZP