Ugrás a fő tartalomra
Agriculture and rural development

Loukoumi Geroskipouval (OFJ) töltött makaron

Ez a recept a Loukoumi Geroskipout (OFJ) a makaronnal ötvözi, az így készülő falatkák akár különleges alkalmakon is megállják a helyüket.

Elkészítés

Hozzávalók

  • 28 db Loukoumi Geroskipou (OFJ)

  • 25 g őrölt mandula

  • 175 g porcukor

  • egy csipet vörös ételfestékpor

  • 90 g tojásfehérje

  • 75 g kristálycukor

Elkészítés

1. A makaronok elkészítéséhez konyhai robotgép használata az ideális. Tegye az őrölt mandulát, a porcukrot és az ételfestéket a robotgépbe és jól keverje össze őket.

2. Verje kemény habbá a tojásfehérjét a kristálycukorral mixerrel, közepesen gyors sebességgel. Adja hozzá a mandulás keveréket a tojásfehérjéhez, hogy az ízek szépen összekeveredjenek. Az így kapott tésztának sűrűnek, de folyékonynak kell lennie.

3. Töltsön meg egy habzsákot a tésztával és nyomjon 3 cm átmérőjű köröket egy sütőtálcán elhelyezett szilikonlapra.

4. Ütögesse a sütőtálcát lapos felülethez kétszer, hogy eltávolítsa a tésztából a levegőbuborékokat, és 30 percre tegye félre. Süsse a makaronokat 19 percig 140 °C-ra előmelegített sütőben.

5. Vágjon a Loukoumiból 4 cm átmérőjű köröket, és nyomja azokat két fél makaron közé. Ezzel a recepttel körülbelül 28 makaron készíthető.

6. Tálalható a Loukoumi Geroskipouval (OFJ) töltött makaron!

Mitől különleges a Loukoumi Geroskipou (OFJ)?

A Ciprus délnyugati partjai mentén gyártott Loukoumi Geroskipou (OFJ) egy zselés édesség. A többféle ízben kapható terméket falatnyi, téglalap alakú darabokra vágják és porcukorral vagy kókuszreszelékkel vonják be.

Érintésre tömör, de kóstoláskor érvényesül a Loukoumi Geroskipou (OFJ) különleges lágysága.

Bár a loukoumit szerte a világon forgalmazzák, mégis közelről és távolról özönlenek látogatók a városba, hogy megkóstolják Geroskipou kis gyöngyszemeit.