Siirry pääsisältöön
Agriculture and rural development

Luonnonmukaista maataloutta koskevat viitetietokannat

Luonnonmukaista maataloutta koskeva tietojärjestelmä

Luonnonmukaista maataloutta koskeva tietojärjestelmä (OFIS) on keskitetty tietokanta, jossa on tietoja seuraavista seikoista:

  • ainesosia koskevat luvat
  • tarkastusviranomaiset ja tarkastuslaitokset EU:ssa, Euroopan talousalueella ja Sveitsissä
  • tarkastuslaitokset ja -viranomaiset vastaavuutta varten.

EU-maat syöttävät tiedot tietokantaan voimassa olevan luonnonmukaista maataloutta koskevan lainsäädännön mukaisesti.

OFIS-tietokannan avulla EU-maat ja Euroopan komissio voivat vaihtaa tietoja luomutuotteista. Lisäksi tietokanta tarjoaa ajantasaista tietoa yleisölle.

Luonnonmukaisten siementen tietokannat

Kaikki luonnonmukaiset kasvit ja kasvituotteet on kasvatettava sellaisista kasvien lisäysaineistoista (siemenet, pistokkaat, juurakot jne.), jotka vastaavat luomutuotannon standardeja.

Jokaisen EU-maan on ylläpidettävä kansallista luonnonmukaisten siementen tietokantaa, jonka avulla viljelijät voivat helposti löytää luonnonmukaisten siementen toimittajia omassa maassaan. EU-maat ilmoittavat nimeämänsä organisaation, jonka vastuulla on pitää luonnonmukaisten siementen ja niiden toimittajien tiedot ajan tasalla. Kansallisissa luonnonmukaisten siementen tietokannoissa on oltava 1.1.2022 alkaen tieto luonnonmukaisen ja siirtymävaiheen kasvien lisäysaineiston saatavuudesta asetuksen (EU) 2018/848 mukaisesti.

Tällä sivustolla on teknisenä viitteenä linkki Norjan, Sveitsin ja Yhdistyneen kuningaskunnan kansallisiin luonnonmukaisten siementen tietokantoihin.