Direct la conținutul principal
Agriculture and rural development

Baze de date de referință pentru agricultura ecologică

Sistemul informațional privind agricultura ecologică

Sistemul informațional privind agricultura ecologică (OFIS) este o bază de date centralizată care conține informații privind:

  • autorizațiile pentru ingrediente
  • autoritățile și organismele de control din UE, Spațiul Economic European și Elveția
  • organismele și autoritățile de control pentru echivalență.

Țările UE introduc informații în conformitate cu legislația actuală privind agricultura ecologică.

Baza de date a OFIS permite statelor membre ale UE și Comisiei Europene să facă schimb de date privind produsele ecologice și să furnizeze publicului informații actualizate.

Baze de date privind semințele ecologice

Toate plantele și produsele vegetale ecologice trebuie să fie cultivate din materiale de reproducere a plantelor (semințe, butași, rizomi etc.) conforme cu standardele ecologice.

Fiecare țară din UE trebuie să dispună de o bază națională de date privind producția ecologică de semințe pentru ca agricultorii să poată identifica cu ușurință furnizorii de semințe ecologice din țările lor. Țările UE comunică numele organizației desemnate responsabilă cu actualizarea listei semințelor produse în mod ecologic și a furnizorilor acestora. Începând cu 1 ianuarie 2022, bazele naționale de date privind semințele ecologice vor trebui să includă informații despre disponibilitatea materialului de reproducere a plantelor ecologice și în conversie, în conformitate cu Regulamentul ( UE) nr. 2018/848.

Linkurile către bazele naționale de date privind semințele ecologice pentru Norvegia, Elveția și Regatul Unit figurează pe această pagină ca referință tehnică.