Ugrás a fő tartalomra
Agriculture and rural development
Közös agrárpolitika (KAP)

A KAP partnerség a mezőgazdaság és a társadalom, valamint Európa és mezőgazdasági termelői között.

Tájékoztatás a mezőgazdasági politika KAP stratégiai tervek és az uniós KAP-hálózat általi megvalósításáról az egyes uniós országokban.

A mezőgazdasági termelők népességének elöregedése miatt az EU egyre jobban ösztönzi a fiatalokat arra, hogy az agrártevékenységet válasszák hivatásukként.

A KAP vidékfejlesztési célú finanszírozás és intézkedések révén segíti elő a vidéki térségek gazdaságának fellendítését.

a person holding a box of vegetables
Az EU szociális, környezetvédelmi és gazdasági megközelítéseket ötvöz a fenntarthatóbb mezőgazdasági rendszer létrehozása érdekében.
a person walking in a field with goats
Információk a biogazdálkodásról, a földrajzi árujelzőkről és a minőségrendszerekről, az állati és növényi termékekről, és továbbiak.
a symbol of the World and seven pairs of hands each holding a plant with soil
Az EU világszerte együttműködik partnereivel a mezőgazdasági kereskedelem megkönnyítése és a globális élelmezésbiztonság védelme érdekében.
Agrár-élelmiszeripari információs portál

Részletes információk a mezőgazdasági piacokról, a gazdaságról és a kereskedelemről nemzeti és uniós szinten, valamint a KAP-ra vonatkozó adatok.

Fő adatok

Piaci megfigyelőközpontok létesültek, hogy jobban meg lehessen birkózni a piaci volatilitással és hogy a piaci jelzések hatékonyabban felismerhetők legyenek.

Rövid és középtávú piaci kilátások a mezőgazdasági nyersanyagok és az élelmiszerek terén

A mezőgazdasági termékekre és a fogyasztási cikkekre vonatkozó áradatok összefoglalói uniós és globális szinten egyaránt.

Featured topics

A rövid távú előretekintő jelentés 2024. tavaszi kiadása az agrár-élelmiszeripari piacok legújabb tendenciáit és kilátásait mutatja be.
a collage of people, animals and fruit
Európai podcastsorozat, amely az uniós agrárpolitika kulcsszereplőivel készített interjúkat tartalmaz arról, hogy miként lehet méltányosabbá, egészségesebbé és környezetbarátabbá tenni az élelmiszerrendszereket.
 • a wheat field with a euro symbol and the EU stars in the background
  Finanszírozás és közbeszerzési felhívások

  Uniós projektek és kezdeményezések finanszírozási lehetőségei és pályázati eljárásai.

  További információk

 • two men walking in a ploughed field one is holding a tablet device
  Konzultációk

  Konzultációk a mezőgazdasággal és a vidékfejlesztéssel kapcsolatos uniós kezdeményezésekről.  

  Ossza meg velünk véleményét!

Események