Skip to main content
Agriculture and rural development

Közös agrárpolitika

A közös agrárpolitika (KAP) az élelmiszerekről, a környezetről és a vidékről szól.

A KAP partnerség a társadalom és a mezőgazdaság között, amely gondoskodik arról, hogy elegendő mennyiségű élelmiszer álljon rendelkezésre, hogy a termelők méltányos jövedelemben részesüljenek, és hogy a vidéki térségek dinamikusak maradjanak.

Az új közös agrárpolitika (2023–2027)

Áttekintés

A KAP céljainak, történelmének és jelenlegi szabályainak, valamint annak áttekintése, hogy a KAP hogyan támogatja az uniós mezőgazdasági termelőket és Európa élelmezésbiztonságát.

Jövedelemtámogatás

Az EU támogatja az élelmezésbiztonságot és a fenntartható mezőgazdasági termelést a mezőgazdasági termelők számára nyújtott jövedelemtámogatással.

A KAP finanszírozása

Az Európai Bizottság a mezőgazdasági termelők, erdőgazdálkodók, illetve a vidéki közösségek szükségleteit szem előtt tartva gondoskodik arról, hogy a közös agrárpolitika elegendő forráshoz jusson, finanszírozása pedig méltányos és átlátható legyen.

Agri-food supply chain

Az uniós agrár-élelmiszeripari ellátási lánc szabályozása, a mezőgazdasági termelők pozíciójának erősítése az ellátási láncban.

Vidékfejlesztés

A KAP a vidékfejlesztést támogató finanszírozással és intézkedésekkel támogatja a vidéki területek élénkségét és gazdasági életképességét.

KAP stratégiai tervek

Kiemelt témák

Kapcsolódó linkek

Fenntartható KAP

A KAP a társadalmi, környezeti és gazdasági fenntarthatóság megközelítését követi.

Piacok

A mezőgazdasági piacokkal kapcsolatos adatok és elemzések