Ugrás a fő tartalomra
Agriculture and rural development

Közös agrárpolitika

A közös agrárpolitika (KAP) az élelmiszerekről, a környezetről és a vidékről szól.

A KAP partnerség a társadalom és a mezőgazdaság között, amely gondoskodik arról, hogy elegendő mennyiségű élelmiszer álljon rendelkezésre, a termelők méltányos jövedelemben részesüljenek, a vidéki térségek pedig dinamikusan működjenek és fejlődjenek.

Az Európai Bizottság szorosan figyelemmel kísérte a mezőgazdasági termelők és az uniós országok által kifejezett aggodalmakat.

a young farming couple holding a chicken
A KAP céljainak, történelmének és jelenlegi szabályainak, valamint annak áttekintése, hogy a KAP hogyan támogatja az uniós mezőgazdasági termelőket és Európa élelmezésbiztonságát.
a person in a white lab coat and blue gloves holding a tablet
Az EU támogatja az élelmezésbiztonságot és a fenntartható mezőgazdasági termelést a mezőgazdasági termelők számára nyújtott jövedelemtámogatással.
two men standing in a field inspecting an arable crop and a combine in the background
Az Európai Bizottság a mezőgazdasági termelők, erdőgazdálkodók, illetve a vidéki közösségek szükségleteit szem előtt tartva gondoskodik arról, hogy a közös agrárpolitika elegendő forráshoz jusson, finanszírozása pedig méltányos és átlátható legyen.

A tagállami KAP stratégiai tervek számos különböző – országos és uniós szintű – célkitűzést fogalmaznak meg, melyek konkrétan meghatározott, kézzelfogható eredmények elérését szolgálják.

Vidékfejlesztés

Kiemelt témák

Kapcsolódó linkek

A KAP a fenntarthatóság kérdését társadalmi, környezeti és gazdasági szempontból közelíti meg.

A mezőgazdasági piacokkal kapcsolatos adatok és elemzések

Események

  • Kiállítások
  • 2024. július 26., péntek, 09:00 - 2024. július 29., hétfő, 18:30 (CEST)
  • Libramont-Chevigny, Belgium
  • Külső rendezvény