Skip to main content
Agriculture and rural development

Fenntartható mezőgazdaság az EU-ban

A mezőgazdaság egyedülálló szerepet tölt be az Európai Unió társadalmában, gazdaságában és meghatározó a környezet szempontjából.

Mindezek miatt a közös agrárpolitika (KAP) társadalmi, gazdasági és környezetvédelmi szempontokat ötvözve jelöli ki az EU fenntartható mezőgazdasági rendszerének megvalósítása felé vezető utat.

Társadalmilag fenntartható KAP

A KAP támogatja a vidéki közösségeket, és segíti a mezőgazdaságot és az erdőgazdálkodást, hogy azok eleget tegyenek a szélesebb társadalomban betöltött alapvető szerepüknek.

Környezeti fenntarthatóság

A közös agrárpolitika céljai közé tartozik az éghajlatváltozás kezelése, a természeti erőforrások védelme és a biológiai sokféleség növelése az EU-ban.

Gazdasági fenntarthatóság

A mezőgazdaság és az erdészet fenntartható gazdasági előnyöket biztosíthat a mezőgazdasági termelők, az erdőgazdálkodók és az EU egésze számára.

Kutatás és innováció

Ismerje meg a mezőgazdaságban és a vidéki térségeken az innovációt előmozdító uniós kutatási projekteket és fellépéseket, valamint a finanszírozási lehetőségeket.

Erdőgazdálkodás

Uniós támogatás az erdészet számára a vidékfejlesztési alapokon, a 2030-ig tartó időszakra szóló erdőgazdálkodási stratégián és az erdészeti innováción keresztül.

Európai zöld megállapodás

Kiemelt témák

Kapcsolódó linkek

„A termelőtől a fogyasztóig” stratégia

Az EU fenntarthatóvá szeretné tenni az uniós élelmiszerláncot a mezőgazdasági termelőktől a fogyasztókig: a cél a méltányos, egészséges és környezetbarát élelmiszerrendszer

KAP stratégiai tervek

A KAP stratégiai tervek lehetővé teszik az uniós országok számára, hogy kielégítsék sajátos mezőgazdasági szükségleteiket, és eredményeket érjenek el az új közös agrárpolitika keretében kitűzött uniós célkitűzések megvalósítása terén.

Zöldítés

Az EU környezetvédelmi és éghajlat-politikai céljaihoz hozzájáruló gazdálkodási módszerek támogatása