Ugrás a fő tartalomra
Agriculture and rural development

Fenntartható mezőgazdaság az EU-ban

A mezőgazdaság egyedülálló szerepet tölt be az Európai Unió társadalmában, gazdaságában és meghatározó a környezet szempontjából.

Mindezek miatt a közös agrárpolitika (KAP) társadalmi, gazdasági és környezetvédelmi szempontokat ötvözve jelöli ki az EU fenntartható mezőgazdasági rendszerének megvalósítása felé vezető utat.

Scene at a farmers' market - farmer hands vegetables to a customer

A KAP támogatja a vidéki közösségeket, és elősegíti, hogy a mezőgazdaság és az erdőgazdálkodás be tudja tölteni szerepét, mely a társadalom egésze szempontjából létfontosságú.

Field with wild flower verge

A közös agrárpolitika céljai közé tartozik az éghajlatváltozás kezelése, a természeti erőforrások védelme és a biológiai sokféleség növelése az EU-ban.

a female farmer standing in a cowshed
A mezőgazdaság és az erdészet fenntartható gazdasági előnyöket biztosíthat a mezőgazdasági termelők, az erdőgazdálkodók és az EU egésze számára.
two people examining plants, one holds a digital device
Ismerje meg a mezőgazdaságban és a vidéki térségeken az innovációt előmozdító uniós kutatási projekteket és fellépéseket, valamint a finanszírozási lehetőségeket.
a collage of trees, wood pellets and sheep
Uniós támogatás az erdészet számára a vidékfejlesztési alapokon, a 2030-ig tartó időszakra szóló erdőgazdálkodási stratégián és az erdészeti innováción keresztül.
A hand holding a phone with a field of plants on the screen

A mezőgazdaság és a vidéki területek digitalizációját szabályozó, illetve támogató rendelkezések és intézkedések

Európai zöld megállapodás

Kiemelt témák

Kapcsolódó linkek

Az EU fenntarthatóvá szeretné tenni az uniós élelmiszerláncot a mezőgazdasági termelőktől a fogyasztókig: a cél a méltányos, egészséges és környezetbarát élelmiszerrendszer

A KAP stratégiai tervek lehetővé teszik az uniós országok számára, hogy kielégítsék sajátos mezőgazdasági szükségleteiket, és eredményeket érjenek el az új közös agrárpolitika keretében kitűzött uniós célkitűzések megvalósítása terén.

Az EU környezetvédelmi és éghajlat-politikai céljaihoz hozzájáruló gazdálkodási módszerek támogatása

Események