Ugrás a fő tartalomra
Agriculture and rural development

Kutatás és innováció

A kutatás és az innováció döntő szerepet játszik abban, hogy az EU alkalmazkodni tudjon a változó keretfeltételekhez, és le tudja küzdeni az előtte álló mindenkori kihívásokat, miközben töretlenül halad előre a célkitűzései mentén.

Az uniós mezőgazdasági kutatást és innovációt hosszú távra előretekintő stratégiai szemléletmód vezérli, amely a termőföldből való értékteremtésre helyezi a hangsúlyt a fenntartható elsődleges termelés és a vidéki innováció fokozása révén. A mezőgazdasági kutatás és innováció alapvető fontosságú eszköz az olyan problémákkal szembeni küzdelemben, mint az éghajlatváltozás, a környezetkárosodás és a biológiai sokféleség visszaszorulása.

A Horizont Európa erősíti az uniós kutatás és innováció hatását, támogatja és megvalósítja az uniós szakpolitikákat, miközben foglalkozik a globális kihívásokkal is.

Az uniós küldetések támogatják Európa zöldebb, egészségesebb, befogadóbb és reziliensebb kontinenssé válását.

Az Európai Unió digitális évtizede közelebb hozza az emberek és a vállalkozások számára az emberközpontú, fenntartható és virágzó digitális jövőt.

  • News article

Are you interested in becoming a Friend of the Mission Soil? Sign the newly launched Mission Soil Manifesto and be part of the soil advocate community!