Glavni sadržaj
Agriculture and rural development

Snack s kobasicama „Gyulai Kolbász” ili „Pároskolbász” ZOZP

Otkrijte recept i kušajte poseban okus ovih dimljenih mađarskih kobasica koje su nekoliko tjedana dozrijevale u uvjetima posebne lokalne klime.

Priprema

Sastojci

  • 1 pakiranje tzv. „brick“ tijesta

  • 220 g sitno nasjeckanih kobasica „Gyulai kolbász” ili „Gyulai pároskolbász” ZOZP

  • 70 g tučenog vrhnja

  • 4 tvrdo kuhana jaja nasjeckana na kockice

  • 250 g maslaca (slanog)

  • 10 g sjemenki gorušice (tipa Dijon)

  • sol i papar

Upute

1. Raširiti list tijesta i iz njega izrezati po 2 komada tijesta za svaku porciju.

2. Komade tijesta namazati maslacem (s pomoću kista). Peći ih 15 minuta na temperaturi od 175 °C dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.

3. Pažljivo promiješati ostale sastojke (kobasice „Gyulai kolbász” ili „Gyulai pároskolbász” ZOZP, jaja, sjeme gorušice, tučeno vrhnje, sol i papar).

4. Smjesu žlicom rasporediti na komade tijesta pa svaki poklopiti još jednim komadom tijesta tako da se dobiju mali „sendviči”.

To činiti dok se ne potroše sva smjesa i svi komadi tijesta.

5. Uživajte, to je snack od kobasica „Gyulai kolbász” ili „Gyulai pároskolbász” ZOZP!

Zašto ljudi vole kobasice „Gyulai kolbász” ili „Gyulai pároskolbász” ZOZP

Kobasice „Gyulai kolbász” ili „Gyulai pároskolbász” ZOZP imaju blago kvrgavu površinu i crvenkastosmeđu boju. Prilično su kompaktne, savitljive, i lako se režu. U presjeku se vide ravnomjerno raspoređeni komadići mesa i masti u mesnoj pulpi. Po svojem zaokruženom okusu i konzistenciji ove su kobasice doista nešto posebno.

Kobasice „Gyulai kolbász” ili „Gyulai pároskolbász” ZOZP imaju europsku zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla od 2010. U prodaji su u parovima i trebale bi biti dugačke 18 – 26 cm, s etiketom oko jedne od kobasica. Mogu se prodavati i narezane i u tom slučaju se crijevo uklanja.