Ugrás a fő tartalomra
Agriculture and rural development

Termeléstől függő jövedelemtámogatás

A termeléstől függő jövedelemtámogatásról közérthetően

A közös agrárpolitika (KAP) keretében az EU fokozatosan megszüntette a jövedelemtámogatási kifizetések folyósítása és egyes termékek előállítása közötti kapcsolatot (azaz függetlenítette a támogatásokat a termeléstől). Erre azért került sor, hogy a mezőgazdasági termelők a tényleges piaci kereslethez igazítsák tevékenységüket, és ne alakuljon ki túltermelés.

Bizonyos helyzetekben azonban támogatásban lehet részesíteni az agrárium valamelyik – társadalmi-gazdasági és/vagy környezeti okokból fontos – ágazatát vagy alágazatát, hogy az könnyebben meg tudjon birkózni az előtte álló nehézségekkel. 

A termeléstől függő jövedelemtámogatási mechanizmus ezeknek a nehézségeknek a súlyosbodását hivatott megakadályozni. Ennek érdekében előmozdítja:

  • a versenyképesség,
  • a fenntarthatóság és/vagy
  • a minőség javítását.

A termeléstől függő jövedelemtámogatási mechanizmus különösen azokban az esetekben jelent megfelelő eszközt, amikor az alternatíva a termelés beszüntetése lehet, ez ugyanis hatást gyakorolhat az ellátási lánc más részeire, illetve a kapcsolódó piacokra, és potenciálisan növelheti a munkanélküliséget a gazdaságilag már amúgy is hátrányos helyzetben lévő vidéki régiókban.

A támogatást az érintett ágazatban állatonként vagy hektáronként fizetik (például a termeléshez kötve). A piactorzulás kockázatának csökkentése érdekében a támogatásra szigorú korlátozások vonatkoznak, folyósítása pedig fontos feltételekhez van kötve.

A termeléstől függő jövedelemtámogatás a gyakorlatban

Általános szabályként (néhány – kellően indokolt esetekben alkalmazott – kivételtől eltekintve) az uniós országok nem használhatják fel közvetlen kifizetésekre szolgáló költségvetésük több mint 13%-át a termeléstől függő jövedelemtámogatás céljára. Ez azonban akár 2 százalékponttal is növelhető a fehérjenövények termesztésének támogatása érdekében, tekintettel az ágazat horizontális nehézségeire és az uniós szinten számottevő mértékű importfüggőségre.

Termeléstől függő jövedelemtámogatást csak egyes, az (EU) 2021/2115 rendeletben meghatározott ágazatok számára lehet nyújtani, és csakis akkor, ha az uniós országok igazolják, hogy:

  • ennek a támogatástípusnak – a 2023–27-es közös agrárpolitikára vonatkozó KAP stratégiai tervükben felvázolt beavatkozási stratégia egyik elemeként – indokolt a használata,
  • a támogatni tervezett ágazatok mindegyike nehézségekkel küzd,
  • a támogatás hosszabb távú célokat szolgál, például a versenyképesség, a minőség és/vagy a fenntarthatóság javítását, és
  • a támogatni kívánt ágazatok mindegyike fontos társadalmi-gazdasági és/vagy környezeti szempontból.

Az uniós országoknak azzal is számolniuk kell, milyen hatást gyakorolhat a támogatás a belső piac működésére.

A szabályok értelmében a következő ágazatokat lehet támogatásban részesíteni: gabonafélék, olajos magvak (az étkezési napraforgómag kivételével), fehérjenövények (a hüvelyeseket, valamint a hüvelyesek és fűfélék keverékét is ideértve), len, kender, rizs, diófélék, keményítőburgonya, tej és tejtermékek, magvak, juh- és kecskehús, marha- és borjúhús, olívaolaj és étkezési olajbogyó, selyemhernyó, szárított takarmány, komló, cukorrépa, cukornád és cikóriagyökér, gyümölcs- és zöldségfélék, valamint rövid vágásfordulójú, fás szárú energetikai ültetvény.

Hollandia kivételével az összes uniós ország úgy döntött, hogy a 2023–27-es időszakban termeléstől függő jövedelemtámogatást biztosít egyes ágazatok számára. A támogatás összege és a támogatásban részesített ágazatok köre azonban nagymértékben eltér országonként.

Termeléstől függő támogatás 2014–2022-ben: termeléstől függő önkéntes támogatás

Az előző – 2014 és 2022 közötti – programozási időszakban a tagországok nyújthattak termeléstől függő támogatást a mezőgazdasági termelőknek. Az alábbi dokumentumok áttekintéssel szolgálnak a tagállamok támogatási döntéseiről.

2022. MÁJUS 25.
Voluntary coupled support all sectors supported – Member States’ support decisions applicable for claim year 2022
2021. SZEPTEMBER 8.
Voluntary coupled support: all sectors supported – Member States’ support decisions applicable form claim year 2021
2020. JÚLIUS 16.
Voluntary coupled support: all sectors supported - notification of revised decisions taken by Member States for claim year 2020
2019. SZEPTEMBER 16.
Voluntary coupled support: all sectors supported - notification of revised decisions taken by Member States by 1 August 2018
2018. SZEPTEMBER 27.
Voluntary coupled support: all sectors supported - notification of revised decisions taken by Member States by 1 August 2016
2018. SZEPTEMBER 27.
Voluntary coupled support: sectors mostly supported - notification of decisions taken by Member States by 1 August 2014
2018. SZEPTEMBER 27.
Voluntary coupled support: other sectors supported - notification of decisions taken by Member States by 1 August 2014

Események

Hírek