Skip to main content
Agriculture and rural development

Piețe și prețuri agricole

Monitorizarea prețurilor

Comisia Europeană monitorizează îndeaproape situația prețurilor, evoluția piețelor de materii prime agricole și de produse alimentare și publică diverse rapoarte anuale.

Monitorizarea prețurilor la materiile prime agricole

În fiecare lună, un tablou de bord rezumă datele lunare referitoare la prețurile materiilor prime pentru cele mai reprezentative produse agricole și la prețurile la alimente de consum, atât la nivelul UE, cât și la nivel mondial. Deși nu toate produsele sunt comparabile la nivelul UE și la nivel mondial, tabloul de bord este menit să ofere indicații cu privire la cele mai recente evoluții ale prețurilor.

25 IANUARIE 2023
Price dashboard latest issue
English
(1.21 MB - PDF)
Descărcați

Informații pe aceeași temă

Edițiile anterioare

Perspective

Perspectivele pe termen scurt pentru piețele culturilor arabile, cărnii și produselor lactate din Uniunea Europeană sunt publicate de trei ori pe an (în lunile februarie, iunie și septembrie). Ele sunt elaborate de experți ai Direcției Generale Agricultură și Dezvoltare Rurală din cadrul Comisiei Europene, pe baza celor mai recente date disponibile.

Perspectivele pe termen mediu constau într-o serie de previziuni referitoare la piețele și veniturile agricole pentru următorul deceniu și sunt publicate o dată pe an, în general în luna decembrie. Aceste previziuni pleacă de la o serie de ipoteze referitoare la condițiile macroeconomice, la mediul politicii agricole și comerciale, la condițiile meteorologice și la evoluția pieței internaționale.

Note de informare și rapoarte cu privire la piață

Există o serie de note de informare și rapoarte care analizează evoluția piețelor agricole din lume și din UE. Printre subiectele abordate se numără cererea și oferta de produse alimentare la nivel mondial, importurile de produse ecologice și securitatea alimentară mondială.

Evenimente