Direct naar de inhoud
Agriculture and rural development

Landbouwmarkten en -prijzen

Prijstoezicht

De Europese Commissie volgt nauwlettend de prijzen en de marktontwikkelingen voor landbouwproducten en levensmiddelen en publiceert verscheidene keren per jaar een verslag daarover.

Toezicht op de prijzen van basisproducten

Een dashboard voor basisproducten geeft een maandelijks overzicht van de prijzen van de meest representatieve landbouwproducten en de prijzen voor de consument, zowel in de EU als in de rest van de wereld. Producten binnen en buiten de EU zijn niet altijd met elkaar te vergelijken, maar toch geeft het dashboard een goede indictie van de meest recente prijsontwikkelingen.

22 NOVEMBER 2023
Price dashboard latest issue
English
(895.68 KB - PDF)
Downloaden

Meer informatie

Eerdere edities

Vooruitzichten

De vooruitzichten voor de korte termijn voor de markten voor akkerbouwgewassen, vlees en zuivelproducten in de Europese Unie verschijnen drie keer per jaar (februari, juni en september). Ze zijn gebaseerd op een analyse van de meest recente gegevens door marktdeskundigen van het directoraat-generaal Landbouw en Plattelandsontwikkeling.

Eenmaal per jaar, meestal in december, verschijnen de vooruitzichten voor de middellange termijn met een vooruitblik op de ontwikkelingen in de landbouwmarkten en de inkomens in het volgende decennium. Ze zijn gebaseerd op veronderstellingen over de macro-economische omstandigheden, het landbouw- en handelsbeleid, de klimatologische omstandigheden en de internationale marktontwikkelingen.

Marktoverzichten en -verslagen

Regelmatig worden er overzichten en verslagen gepubliceerd waarin de ontwikkelingen op de landbouwmarkten in de EU en daarbuiten worden geanalyseerd. Aan bod komen onderwerpen zoals vraag en aanbod op de wereldvoedselmarkten, invoer van biologische producten en voedselzekerheid.

Evenementen

  • Conferenties en topontmoetingen

EU Agri-Food Days

  • dinsdag 5 december 2023, 09:30 - vrijdag 8 december 2023, 15:30 (CET)
  • Livestream beschikbaar